Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2009 19:07 - 42-годишният бизнесмен Румен Рачев бе застрелян в Шумен
Автор: ninaantonova Категория: Политика   
Прочетен: 3373 Коментари: 0 Гласове:
5



В Шумен днес бе извършен показен разстрел. Инцидентът стана на обществено място и по време, когато трафикът от автомобили и хора е интензивен. Пред болницата в града около 12.30 часа бе прострелян бизнесменът Румен Рачев. Мъжът е на 42 години. Наскоро е бил опериран и ежедневно е посещавал болницата за промивки. Днес след приключване на поредната манипулация, излизайки от болницата той е бил прострелян от намиращ се на няколко метра от него мъж. Рачев се е свлякъл до автомобила си, паркиран на улица „Васил Априлов”, непосредствено пред входа на болничното заведение. Починал е в болницата от раните си, които според очевидци са били ужасяващи. От него обилно е шуртяла кръв, което навежда на идеята, че възможно убиецът да е използвал оръжие с калибър 5,45. Най-вероятно изстрелите са били три, заяви Десислав Райчинов, говорител на Областна дирекция на МВР. Намерените на мястото на инцидента следи и веществени доказателстава достигнаха 10 на брой, като под номер 10 бе открита трета гилза. По време на инцидента Рачев е бил придружаван от съпругата си, според първоначалната информация. По думите на присъстващите жените са били две, които дори са се опитали да задържат стрелеца.
Подадено е описание на убиеца. По думите на очевидци той е бил висок около 1.80 м. облечен със зелен гащеризон и синя блуза. Забелязан е в района на болницата няколко часа преди инцидента. Веднага след като жертвата е била поразена убиецът е побягнал към ул. „Петър Парчевич”, където пред № 44 го е чакал лек автомобил, тъносин на цвят, с плевенска регистрация.
Извършен бе оглед на мястото на разстрела, районът около болницата бе отцепен и затворен за движение. Блокирани бяха и изходните пунктове на града. Според хора, които са се намирали в съседно кафене по време на инцидента, изстрелите са били приглушени, звучали са като от пиратка. Таксиметров шофьор ги сравни с изстрел от газов пистолет. Той обясни, че е видял бягащия мъж и пистолетът, което е държал е бил със заглушител. Трупът е трябвало да престои два часа след смъртта преди да започне огледът по него. Около 15 часа все още не беше започнала аутопсията, а покритото тяло беше в моргата, охранявано от анонимен бодигард. Продължават дейностите по изясняване на обстоятелствата около инцидента, както и разпитът на свидетелите на разстрела. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура.
Справка показва, че Румен Рачев е с постоянен адрес в град София. Осъждан е през 1990 г. от Районен съд София за вещно укривателство. Рачев участва в девет дружества. Седем от тях са регистрирани в София, две в Шумен. Фирмите с участие на Рачев се занимават с широк спектър от дейности, сред които детективска и охранителна дейност, търговия на дребно с разнообразни стоки, посредническа дейност на агенции за недвижими имоти, проектиране, строителство и обзавеждане на недвижими имоти, туроператорски и туристически услуги, вътрешно и външнотърговска дейност и др. В Шумен Рачев е известен като собственик на детската сладкарница „Мики” в Градската градина и хотел „Бохеми” над квартал Дивдядово.
Така най-вероятно днес бе извършено първото поръчково убийство в Шумен.


Тагове:   бизнесмен,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ninaantonova
Категория: Изкуство
Прочетен: 1094646
Постинги: 96
Коментари: 1289
Гласове: 26716
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930