Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2006 14:06 - ЗА ДНЕШНИЯ И УТРЕШНИЯ ДЕН
Автор: ninaantonova Категория: Политика   
Прочетен: 2478 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 19.03.2010 16:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Много често ме спохождат мисли, мисли с които не мога да се примеря. Мисли тежки и "даряващи" ми много безсънни нощи. Какво е България днес, и какво ще бъде в утрешния ден? Какво представлява нашата държава и нейните управляващи? България е държава на трудолюбив народ, държава на кадърни млади хора, държава, на безработни и учещи, на застаряващо поколение. И какви са нашите управници? Това са хора единствено мислещи за власт, пари, за самоизява, и за себепризнание. Вървиш по улиците и гледаш – хранителни магазини, банки, болници, аптеки, погребални дружества, дискотеки и магазини за дрехи втора употреба. Явно българина е причислен към категорията – втора употреба от нашите управници. Това са го показали и доказали нашите управници, които “издигат и защитават имиджа” на БЪЛГАРИНА пред света. Като влезеш в магазина, оглеждайки се купуваш хляб и още “нещо” и бързаш да излезеш. В банките перат пари мутри, партии и частни бизнесмени. Болниците са претъпкани от болни и страдащи хора, докторите (джипитата) са непричьом, те нали си вземат паричките (0,80лв – 1,60лв. в зависимост от възрастта), приблизително по левче на човек, минал не минал през кабинета им, на първичен преглед сумичка, я си отишъл на вторичен преглед, я не, но те пишат и от там вземат пак парички, и все са недоволни. За това им недоволство не трябва да ги виним. Виновни сме ние – българите, защото допуснахме да има две институции( и не само в сферата на здравеопазването)- Здравна каса, Лекарски съюз които нищо не правят (не вземайки решения в интерес на пациента) освен да се облагодетелстват от здравно осигурителните вноски на пациентите, да правят палати, да закупуват скъпи коли и какво ли не още. Власт, корупция във високите етажи на властта, безнаказаност. Да не говорим за правосъдната система. "Не трябва да се притеснявате за болните – за тях има аптеки". Аптеки в които трябва те да закупуват твърде скъпо струващи лекарства. А клиничните пътеки? Орязани до безбожие за крайно нуждаещите се. Астматици, диабетици, сърдечно болни и още много други трябва да закупуват своите лекарства на реални (увеличени) цени. Така ли се грижи една държава за своите паданици? Да не говорим за фирмите произвеждащи тези лекарства, и още повече за вносителките на същите. Голяма лакомия, струваща цената на живота на българина. Еднолични търговци, безотговорни мениджъри, корупционни системи и всички те, стремейки се единствено към тяхно величество ПАРИТЕ. А прирастта на населението? По време на войните са се раждали много деца, защото са били необходими да работят на полето. Сега повечето стопани на земеделски земи нямат такива или са им отнети същите. Има оше много сфери от нашия живот които могат да се разнищят, просто не е възможно в един постинг.
Не се притеснявайте господа управници, има достатъчно погребални дружества. Нароиха се в полза на обикновения българин, на онази част която представлява 80% от всички българи. Както се казва, “За там ред няма”, но Бог си знае работата. Вие да му мислите до 9 – то коляно. Имам една позната, която казва целомъдрено – “Човек трябва да живее истински, да бъде честен, справедлив, да помага на хората и Бог ще му даде признанието там Горе”. Аз я попитах, “Добре, аз съм тук долу, сега съм в затруднено финансово положение, безработна съм, на една пенсия на съпруга ми, трудно ми е, какво, че Бог ще ми даде там Горе, след като тук и сега с моите възможности не мога да бъда максимално полезна на семейството си и на народа си”. Там горе никой не е казал какво е! Защото няма върнал се от Горе да каже какво е там. И дали има Горе! Не съм атеистка, вярваща християнка съм, но понякога болката от това което виждаш, и я изпитваш на гърба си, страдайки за другите, те довежда в даден момент до неверие. Българина е духовно богат, но в момента е в неведение, трябва му просто кураж и сила да преодолее т.нар. "промени", т.е. прехода на промяната. България е държава от учащи, безработни, малка част работещи, възрастно поколение, млади зад граница, и т.нар. бизнесмени. И какво е България? Има толкова много потенциал във всички желаещи, творящи, обичащи български хора, които искат да направят България ВЕЛИКА. Нека им дадем възможност, нека не сме хора втора употреба, болни, безработни, гладни и неживи. Ние сме и ще бъдем БЪЛГАРИТЕ на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Обичам България, тя е неземна, гордея се, че съм българка.


Тагове:   България,


Гласувай:
2



1. dimitko - И аз се гордея,
11.11.2006 09:34
само че не знам с какво точно. Вие, Нина, с какво точно сте горда?
цитирай
2. zemaria - Боже, колко комунизъм има още по ...
11.11.2006 10:15
Боже, колко комунизъм има още по тази земя, Боже!
цитирай
3. ninaantonova - Имаме славна история
11.11.2006 11:00
и трябва да се гордеем с нея, трябва да се гордеем, че сме потомци на славен народ. Поне за това. Всяко време си има своя история, не можем да отречем миналото(независимо дали ни харесва или не, защото сме присъствали през този период в това време, там и тогава),защото няма настояще без минало, а е необходимо да гледаме напред в бъдещето и да се стремим да бъдем полезни както на себе си, така и на народа си.
цитирай
4. ninaantonova - По отношение на коментара за комунизма...
11.11.2006 11:04
Мисля, че точно това което става сега няма нищо общо с демокрацията, защото ако свързваме демокрацията със свободата, то мисля, че това не е свобода, а слободия. А дали това което става в нашата държава наистина не е комунизъм?
Всяко време си има своята необходимост.
цитирай
5. cvetnica - Нинче,
19.03.2010 15:36
след прочита забелязах датата и годината.
Вероятно имаш представа, че темата е актуална и за днес. Думите ти звучат като камбани, три години и половина по-късно.
цитирай
6. ninaantonova - Лили, отдавна не бях се връщала към постингите си...
19.03.2010 16:52
cvetnica написа:
след прочита забелязах датата и годината.
Вероятно имаш представа, че темата е актуална и за днес. Думите ти звучат като камбани, три години и половина по-късно.

Ти ме върна, като че ли, за да направя ретроспекция на миналото със сегашното време. Сега е още по-зле от тогава. Просто няма аналог, не ми се пише още и още, защото ме боли. Само ще кажа, че днешното правителство не упражнява геноцид върху народа си, а просто го убива бавно и методично. По изследвания през 2025 година България ще бъде на половина от това което е сега. Много е тежко като си помисля за не само моите внуци, но за внеците на всички на нашите години. Дано България не се загуби от картата на света. Въпреки всичко съм оптимист. Може би нашите пра, пра, пра внуци ще живеят добре. Нека бъде така, желая го от цялата си душа и сърце. България е велика държава, това го знаем всички, малки и големи, тя трябва да пребъде.
Благодаря ти, че ме подсети да погледна и в миналото, за да видя къде сме в настоящето. Лека и спокойна вечер, хубави празнични дни. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ninaantonova
Категория: Изкуство
Прочетен: 1090513
Постинги: 96
Коментари: 1289
Гласове: 26716
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031