Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2008 19:57 - Лудост да те хване!
Автор: ninaantonova Категория: Изкуство   
Прочетен: 7394 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 22.11.2008 20:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ама то бива, бива, ама като че ли, толкова не бива. На куп всичко ти се струпва и не можеш да реагираш, по простата причина, че живееш в държава в която законите ги има, но не се спазват. 
Та за какво става реч! Човек понякога му се иска да си почине, след дългата и уморителна, изпълнена с много трудности, предизвикателства и неприятности, седмица. И все ще се намери някой комшия, който ще почне да чука в 15.00 часа, ще започне друг да пробива в 14,30 часа, трети го чуваш като крещи на кучето си (живеем в панелки), четвърти се уригва звучно, пети киха с все сила, та дори и си поп...ва (щото и това се чува), но приемайки го това за нормално, щото е човешко, ще си замълча, само го споменавам, като интериор към всичко останало. Да не говорим, че през това време на комшията, другия, чешмата му се е развалила и издава някакакъв стържещ, режещ звук, като че ли банцинг работи, следващия пък си цепи дървата на терасата, а отгоре над нас живеят 7 членно семейство, пет деца с родители. Децата като почнат да бягат, да крещят, Бог да ми е на помощ.  И на фона на това, на съседа климатика, евтиния (щото сме бедни, пък искаме да се чувстваме европейци), бучи като гатер. 
Това сме ние българите, не ни интересува на кой какво му е, не спазваме законите, общоприетите правила и норми, дори и за единицата част от обществото.  Просто нас не ни интересува какво му е на другия. А после плачем, като ни дойде на главата. Та имах в предвид приказката за мечката, ....
Та какъв трябва да е човек и какво търпение трябва да има, за да изолира всички тези дразнители и да съхрани себе си. 
Малко е да те хване лудост. Бог да ни пази.


Тагове:   лудост,


Гласувай:
0



1. avangardi - Здравей, мила Нинче!
22.11.2008 20:59
Обрисува ми една картина от ада. Грозеше ме една такава перспектива да се включа в ново строителство, но Бог ме е предпазил преди 1 година и реших да си остана в старата ни къща.
Пожелавам ти хармонията да настъпи в твоят дом и семейство. Богородица да благослови дома Ви!
С много обич и топли прегръдки - Илчето
цитирай
2. ivaniyi - Като не искаш
23.11.2008 02:02
това си купуваш къща и никай няма да се уригва, да цепи дърва, да пърди, да кашщля да псува. Щом живееш в общежитие се съгласяваш, нали? Н променяй хората, а себе си! И не плачи, като ти дойде до главата.
цитирай
3. eien - Дано!
23.11.2008 03:23
Дано ни пази и опази!
цитирай
4. ninaantonova - Илче, това е действителността!
23.11.2008 07:39
Понякога човек има желание за нещо, но няма финансова възможност, за да го осъществи, и обратното, когато има такава, желанието се е изпарило вече. Човек свиква с тези неща, а не би трябвало да бъде така.
Навремето дъщеря ми като се върна от Париж, каза нещо интересно: Ако дигаш шум след определеното време и някой комшия се оплаче от теб, идва полиция и те предупреждава. Ако има три оплаквания срещу теб в полицията, то след третото идват и те изхвърлят от апартамента, независимо дали си го купил или живееш под наем. И не само това, може да се погледне и в други аспекти.
Държавата се грижи за хората си. За мен това е извода.
цитирай
5. ninaantonova - ivaniyi, има и такива които мислят
23.11.2008 07:51
или се опитват да го правят като Вас. Но с това едва ли ще се реши проблема с "общежитията". Не всеки може да живее в къща или да си позволи да си купи такава. Проблема е във възпитанието на хората, в търпимостта, както и в Културата им.
Няма да казвам какви биха били последствията от ежегодишното цепене на дърва на терасата, като се има в предвид кога е построен блока и от кого е построен. Не че не си качва дървата от мазата, не че не може там да си ги нацепи. Та това, за културата на общуване става реч.
Хората няма да се променят, още повече след като не спазват законите, или пък казват, Абе що не ти .....! На тях им е писнало толкова много, че не им пука за другия. Те не осъзнават, докато не им дойде до главата. Та отново засегнах въпроса за мечката и хорото.
Благодаря за коментара, сигурно за хората които мислят като Вас ще е полезен! Приятен неделен ден!
цитирай
6. ninaantonova - eien, има хора които не искат да им е зле,
23.11.2008 07:53
но, има и такива които искат на другите да не им е добре, след като на тях им е зле.
Слънчев зимен ден от мен! :)
цитирай
7. martiniki - ...
23.11.2008 08:55
и аз бих искала къща, но е недостъпна на този етап, та живеем си в огромния блок който си е едно вертикално село, с уклон към гето...това с дървата е точно така, половината блок се отоплява с дърва, а това е свързано със редовно задимяване посред зима на всички жилища в секцията в която се пали печка
от известно време имаме и съседи - наематели, които с никакви средства не можеш да откажеш да правят дискотека-караоке в малките часове, тази сутрин след три, вчера след четири и това, че предпочитат музиката да е сръбска утежнява положението:(
а за асансьора просто не е за приказка, той е на 28 години и се експлоатира като за последно всеки път като тръгне блока да се изнася сутрин - вследствие на което си стоим честичко само по стълбище

правя всичко да съм позитивна и всеки път като няма асансьор да изказвам личната си Шипка с ободряващата мисъл, че е полезно за личното ми здраве това безкрайно катерене

ставам все по-убеден въпрекист и твърдя, че животът е прекрасен - ето днес например има слънце, ама такова ярко и живо слънце!

усмивки и хубава неделя!
цитирай
8. didim - много вярно
23.11.2008 10:37
моята комшийка ходи на токчета през цялото време по теракота и паркета. Трак, трак, трак... Независимо коя част на деня е. Мъжът пък недочува и слуша телевизора максимално увеличен, та стаята, в която живеят над нас по принуда не я обитаваме...
Но пък толкова съм свикнала, че мисля, че ще ми липсва всичко това :-)

цитирай
9. informator - вместо да си купувавме къщи и да бягаме надалеч от
23.11.2008 10:38
всички комшии може просто да спазваме максимата :
"Прави на другите това, което би искал те да правят на теб".

Тогава всички бихме живяли много по лесно.

Иначе и в нашият блок си ги имаме същите образи.
Обикновено в събота от 8,30 до към 9,30 един комшия реже нещо с банцинг в гаража си , но кънти навсякъде. И се чудя тоз човек не може ли да изчака до 10 часа и какво толкова реже всяка седмица?!
цитирай
10. ninaantonova - martiniki приятно ми е, че си тук!
23.11.2008 11:06
Радвам се, че ме навести. Права си за всичко, и за това, че хората се отопляват с дърва, че си правят децата караоке - дискотеки (това забравих да го спомена), и т.н. Но нали все пак ние, хората сме най-висшето Божие творение и трябва да разсъждаваме така, че на всички да им е добре, и ако не можем да помогнем, поне да се опитаме да не пречим и да не причиняваме вреда. Поне така си мисля аз. Благодаря ти за коментара и ти желая хубав слънчев ден. :)
цитирай
11. ninaantonova - didim, добре дошла!
23.11.2008 11:13
Има моменти и обстоятелства с които трябва човек да се съобразява, т.е. не може да промени поради едни или други причини (визирам случая с твоите комшии). Но когато нещата са с натрупване и никой не иска да "разтовари", обстановката се усложнява и изнервя. Все пак е хубаво, че вярата, че все някога ще се проминят нещата ни дава и доброто настроение, и ни помага да преодолеем тези проблеми.
Радвам се, че си посетила блога ми, надявам се и за бъдеще да се срещаме честичко.
Хубав неделен ден. :)
цитирай
12. ninaantonova - informator, колко си права!
23.11.2008 11:17
Тази максима явно не важи за всички Човеци. Та нали знаеш другата, която е по-характерна и ни прилича. "На мен като ми е зле, защо на Вуте да му е добре".
Благодаря, че се спря на моята малка "гаричка". Винаги си добре дошла.
Желая ти добър зимен ден. :)
цитирай
13. cecka1504 - Една приятелка ми разказваше как ...
23.11.2008 11:41
Една приятелка ми разказваше как съседът отгоре си е цепил дърва не на терасата, а директно в хола... Да му е по-близо явно :) Та, това поп...ването и другите естествени човешки звуци, направо са си нищо в сравнение с другите. А какво да кажа за ремонт на банята (пак на съседите отгоре, ама този път лично моите), които го правиха в събота вечер към 22 часа.
Бог да ни пази, ние като не можем :)
цитирай
14. ninaantonova - cecka1504, здравей!
23.11.2008 13:01
Нищо против "човешките звуци", както писах те са само към интериора. Имах в предвид това, че в тези панелки всичко се чува и, че по комшийски трябва да се съобразяваме с другите, човек няма нужното спокойствие, дори и PVC да си сложи. Говорех за културата наша, за съпричастността, за коректността които просто ни липсват. А дали ги имаме е показателно единствено и само, когато сме поставени да живеем в определена среда, с много хора, с различни характери.
Благодаря ти, че се отби.
Желая ти приятен почивен ден. :)
цитирай
15. merita - Искам да си помислиш, какви проб...
26.11.2008 17:09
Искам да си помислиш , какви проблеми има в едно семейство от примерно 4 човека , а камо ли да няма проблеми в едно " семейство" от съкооператори.Интересното е , че заживяхме доста затворено.Съседските ни отношения се ограничиха до едно кимване.Не осъзнаваме факта , че едно такова съжителство изисква да се съобразяваме с околните, а това предполага да сме смирени и разбиращи.Гордоста и егото ни обратно , водят до караници и нежелание да се съобразяваме с правилата на съжителство.
Права си , че това опира , и до културата ни , но и мралните цености също са важни.Дали възпитаваме и децата си на правилно отношение към съседите?Поздрав!
цитирай
16. avangardi - Честит имен ден, Нинче!
06.12.2008 09:59
Пожелавам ти много здраве на първо място, късмет щастие и любов. Всичко най-хубаво от тук нататък.
Много щастливи мигове с хората, които обичаш! Успехи във всичко, в което искаш да успееш и само положителни емоции. Приятно изкарване на празника!!!
С много обич - Илчето
цитирай
17. ninaantonova - Иле, благодаря за вниманието!
06.12.2008 10:48
Благодаря и за хубавите пожелания, по-хубаво от здравето няма. Да си жива и здрава и ти, както и твоето семейство, и всички твои близки. Бог да Ви пази. Много топли прегръдки от мен. Слънчев и топъл ден, защото в Шумен е такъв. :)
цитирай
18. compassion - Специално те поздравявам, мила
22.12.2008 15:31
http://www.youtube.com/watch?v=KVXgoNMCS-s&feature=related
Да сте живи и здрави всички в къщи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ninaantonova
Категория: Изкуство
Прочетен: 1090555
Постинги: 96
Коментари: 1289
Гласове: 26716
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031