Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2008 14:55 - За "квартирантите" и още нещо...
Автор: ninaantonova Категория: Изкуство   
Прочетен: 2420 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 08.01.2008 21:20


Не зная как да го започна. Но съм объркана. Явно човек като си няма проблеми, все ще се намери някой който да му ги създаде. Не че ги нямаме. 
Че законите в Държавата не се спазват е ясно, но защо се тормозят обикновените граждани, не знам. 
Съпруга ми е домоуправител на входа, в чийто блок живеят бивши военни (военен квартал). Вече не толкова бивши, защото има и много други обитатели. 
Едни продават, други купуват, дават под наем апартаментите, няма домова книга, не можеш да накараш наемателите да си плащат таксата и тока асансьор и в крайна сметка всичко остава в празното пространство. Абсолютно безхаберие. Всеки може да си прави каквото си реши.
Казваш им (на наемателите), че сумата (на 4 етаж) на член на семейство е 2,50 на месец, той ти казва - ние сме 7 човека, досега където сме живяли сме плащали по 3 лева на месец на семейство. И започва да ти говори за дискриминация. И обясненията ни, че това са приети норми до момента във входа от събранията, не го интересуват, ама изобщо. Говори ти само за дискриминация.  
Лошото е това, че не можеш да го накараш да си плаща, освен чрез съдебни дела. А ние не сме настроени да водим такива, а вече ни писва от недоразумения. Всеки се почесва, казва или не,къде го сърби и си го премества от единия крачол в другия. Извинявам се за грубото държание. Не ми е присъщо. . 
Може ли някой да ми каже, как можеш да накараш квартирант, чийто собственик на апартамен не знаеш кой е, да си поеме ангажимента и плащанията . 
В днешния свят никой не се интересува от живота на другия. Но на всеки му е ясно, че не може да съществува без другите. И кога разбира, че другите имат нужда от него и, че е готов да даде всичко от себе си? След като се преобърне каруцата, пътища много. Тази поговорка всеки я знае. Нашето общество е безотговорно, всеки мисли, че ще мине по тънко, по лесно по леда, но не знае неговата дебелина. И все пак успява понякога, но дали разбира, че всяко нещо е с времето си.  



Тагове:   още,


Гласувай:
0



1. miralyub - в нашия вход, ако някой не ще да пл...
08.01.2008 14:59
в нашия вход, ако някой не ще да плаща, домоуправителят разпределя дължимата от него сума сред останалите. така след време всички мразят нередовния платец и той от срам почва да плаща.
цитирай
2. ninaantonova - Благодаря ти
08.01.2008 15:19
Но нашия вход е нещо извън нормалните граници. Никой не се интересува от нищо, всеки се е затворил в черупката си, претенции големи имат, но нищо не правят, изказват мнение (което е нормално) и се правят на компетентни, но като ги накараш да направят нещо за общото на входа, все нямат време или са заети, и или какво ли не... И всички са такива. Но все пак благодаря ти за мнението. Ще се опитаме и така да процедираме, може и да има ефект. Да се надяваме, че нещо ще се получи.
цитирай
3. iliada - Привет на една изстрадала душа!
11.01.2008 19:15
Не ,че от ми това става по-добре! Смятам ,че първия споделил опита на входа има голям късмет на домоуправител.
Представете си обаче ,че и домоуправителя е от " нередовните" и не свиква събранието каквато е процедурата , не се води протокол , не се спазват изискванията на ПУРНЕС -Правилника на ЕС ,то е не може да се търси съдебна отговорност от хората ,който не искат да плащат ,а начини има.Даже е предвиден и ред за събиране само протокл от редовно водено събрание на дължими суми.!Смятам ,че хората не си търсят правата ,а затова са хората на закона!Не Ви излиза ПО-ЕВТИНО АКО СИ ТРАЕТЕ!!!!!!!!!:))))))))))))))))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ninaantonova
Категория: Изкуство
Прочетен: 1095492
Постинги: 96
Коментари: 1289
Гласове: 26716
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930