Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2007 16:53 - За Държавата и грижите й за бъдещото поколение
Автор: ninaantonova Категория: Изкуство   
Прочетен: 2148 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 23.01.2010 08:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Никога не съм си представяла, дори и  за миг, че в нашата мила Татковина, т.нар. демократи - депутати, могат и коват закони в ущърб на демографския прираст на нацията. Закон за здравното осигуряване, закон, който срива всичките ми представи за реалността на времето в което живеем. 
Дъщеря ми е бременна в 10-та седмица. Установено е от джипито. Направени са снимки от гениколог. 
Желание от нейна страна за изследвания - кръвни проби и урина. Отказ от джипото, поради причината, че това се прави след 16 седмица, т.е. 4 месец. 
Обадих се до РЗОК - Шумен като майка, и получих отговор, че за да се направят тези изследвания е необходимо да е диспансиризирана дъщеря ми,  иначе изследванията се правят в 7 -ми месец. 
Искам да попитам, защо и какъв е проблема да се направят тези изследвания, регистрация  при гинеколог с направление от джипито,  и тези лекари да следят за нейното състояние, както и състоянието на плода. 
Да, оказва се, че това е наредба, която изисква бременната жена да бъде регистрирана в 7-мия месец, тогава да й се направят изследвания за кръв, урина, както и за кръвна група. 
Искам да попитам, а ако през това време се разболее, както моята дъщеря, какво и кой ще определи какво е най-доброто както за нея, така и за плода, детето което носи в утробата си. 
В събота с висока температура, кашлица, хрема и силно главоболие отива на дежурен лекар, (джипито не отговаря на повикванията) който тя уведомява, че е бременна и е алергична към пенецелиновата група. Представете си, той й изписва лекарства, които са на основата на същата, пенецелинова група. Уверява я, че няма нищо страшно за детето. 
На бременните преди 4-5 години се правеха всички необходими изследвания, освен тях и за токсиплазмоза, които не са за подценяване. Сега това не се прави,  да не говорим, че основните изследвания се правят в 7-мия месец.
До 7-ми месец могат да станат много промени както с майката, така и с детето което е в нея. Никой до този момент не взема никакво решение, защото няма реалната информация за състоянието на майката, както и на детето. 
Мили блогъри, за мен това е най-безотговорния акт на държавата към собственото й поколение. 
За мен, след като една жена е бременна, то тя трябва да бъде обгрижвана. Това е грижата на държавата за поколението й. 
Присъствах на истински случай. Бременна майка в 7-ми месец, сестрата я пита има ли изследвания -кръв и урина, кръвна група и, й предложи да си ги направи, защото отговора беше отрицателен. В момента я регистрира като бременна. В 7-мия месец. Да са живи и здрави всички бременни, и дано Бог им даде силни и здрави деца, че иначе, ако чакаме на нашите управници - Пази Боже! 


Тагове:   поколение,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tsvetamak - ...
21.05.2007 19:03
И се чувстваме безсилни, защото за нашето здраве решават без да ни питат. Сякаш сме неодушевени предмети, които могат да сложат на което си място искат.Много пъти съм го казвала и пак ще повторя - отвратена съм. Винаги може да сме в твоята ситуация и тази на детето ти и освен да си плащаме, няма друг начин да се погрижим за себе си. А който не може да си позволи да плаща?...
Цялото медицинско обслужване на хората е формално. Тук-там може да попаднем на човешко отношение и съпричастие към проблемите, но с по-вече късмет.
Разбирам те и единствения ми съвет е да не разчитате на личен лекар, а да се обърнете към някой акушер-гинеколког, който да поеме наблюдението на дъщеря ти до края на бременността и. Така ще е най-сигурно и за нея и за детето.
Бъдете здрави!
цитирай
2. ninaantonova - А кога са ни питали,
21.05.2007 21:52
и за какво са ни питали? Единствено и само по време на избори ги чуваме. И нааистина, ако не се погрижим самите ние за себе си, то няма кой, дори онази "държава" на която даваме част от живота си като творчески потенциал. Благодаря, коментара Ви ме убеди за пореден път, че съм на правилен път. Бъдете жива и здрава. Късмет.
цитирай
3. ady - Наистина го сменете
22.05.2007 23:28
Това на нищо не прилича.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ninaantonova
Категория: Изкуство
Прочетен: 1090373
Постинги: 96
Коментари: 1289
Гласове: 26716
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031